Als je mij al langer volgt dan weet je dat ik het heerlijk vind om regelmatig een ronde hard te lopen. Ook heb ik laatst een racefiets gekocht om mee op avontuur te gaan én duik ik zo nu en dan de sportschool in voor een krachttraining. Ik hoor je al denken, maar hoe combineer je dit dan? Daar vertel ik je in dit blogje graag meer over! 🙂 Lees je mee?

Focus bepalen
Ik vind verschillende sporten leuk om te doen en kijk steeds per periode waar mijn focus op ligt. In de zomer is dit meestal hardlopen (want mooi weer én langer licht, yes!) In de winter zal ik juist meer de sportschool induiken voor krachttrainingen.

Hardlopen

Op dit moment is mijn sportdoel het rennen van een eigen marathon op zondag 11 oktober 2020. Om deze reden ligt mijn focus nu natuurlijk op het hardlopen. Om de marathon een beetje goed uit te kunnen lopen, ren ik nu 3 keer in de week een ronde. Meestal is dit één intervalrondje, één ronde met verschillende tempoblokken en één langere duurloop.

Daarnaast spring ik 1 of 2 keer per week op mijn racefiets. Vanwege het hardlopen niet voor lange of intensieve ritten, maar af en toe voor een ronde van maximaal 60 tot 90 minuten als actieve hersteltraining voor het hardlopen. Oftewel, ‘de beentjes losfietsen’, zodat ik een volgende dag weer fit ben voor een hardlooptraining.