Als ik vanuit mijn appartementje uit het raam kijk, zie ik steeds meer mensen een hardlooprondje maken. Ik gok dat dat te maken heeft met het feit dat de sportscholen momenteel gesloten zijn vanwege het coronavirus. Normaal gesproken, is mijn hardloopmotivatie gerelateerd aan een doel, zoals een hardloopwedstrijd. Helaas zijn ook alle hardloopevenementen voor de komende maanden afgelast. Jammer, maar heel begrijpelijk. Hoe blijf ik nu in deze tijd zonder doel voor ogen te hebben, gemotiveerd om te blijven lopen? In dit blogje vertel ik je wat mij helpt. Lees je mee?

1. Duidelijkheid voor mezelf.
Heb ik geen zin om de deur uit te gaan voor een hardlooprondje? Dan ben ik heel goed in excuses voor mezelf verzinnen… Om te voorkomen dat dit gebeurt, maak ik een afspraak met mezelf: ik doe 3 hardlooptrainingen per week. Doordat dit nu duidelijk voor mezelf is, skip ik minder vaak een rondje.

2. Ik plan de hardlooprondjes in.
Aan het begin van iedere week maak ik een planning. Ik kijk naar mijn plannen, de weerberichten en luister naar mijn lichaam. Ik schrijf in mijn agenda op wanneer ik ga hardlopen, zodat ook voor mij duidelijk is wanneer ik ga lopen.

3. Ik beloon mezelf.
Ben ik de deur uit geweest voor een ronde? Dan beloon ik mezelf! Ook al is het maar iets kleins, door mezelf achteraf te belonen heb ik iets om tijdens de hardloopronde naar uit te kijken. Denk aan een favoriete maaltijd, een (half) uurtje Netflixen of een lekker chocolaatje.

4. Ik denk aan het gevoel achteraf.
Ik geef het toe, ik ga vaak met tegenzin de deur uit, maar op zo’n moment helpt het mij heel erg om te focussen op waar ik het allemaal voor doe: het gevoel achteraf! Ik weet dat ik me na het hardlopen vrolijker, energieker en fitter voel. Daar probeer ik zoveel mogelijk aan te denken.

5. OMDENKEN.
Je hebt vast wel eens van deze term gehoord: OMDENKEN. In plaats van ‘zeuren’ dat ik geen zin heb om te lopen, probeer ik te beseffen dat ik blij moet zijn dat ik nog MAG en KAN lopen. En dat we niet net als andere landen in een gehele lockdown zitten… Kortom, denk om naar het positieve en probeer daar van te genieten.

Heb jij nog een goede tip om tijdens deze tijden gemotiveerd te blijven om nog steeds de deur uit te gaan? Laat me dit weten in een reactie zodat ik deze aan dit rijtje kan toevoegen! 🙂